måndag 29 mars 2010

Brödet som en tränad apa kan baka

Här kommer receptet som några ville ha. Sätt igång att baka, det är foolproof!

1 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö (hela eller krossade kvittar)
1 dl grovhackade nötter
1 dl hackad, torkad frukt
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller yoghurt
1 dl lingonsylt
(det fina med det här receptet är att man kan ta precis vilka mjölsorter man vill, eller till exempel havregryn, så länge man bara följer måtten)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda i frukten och nötterna. Rör i filmjölk och sylt. Klicka i smeten i en smord brödform som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp ur brödet från formen och låt svalna under en kökshandduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar